Aktivnosti

V društvu smo se zbrali ljubitelji starodobnih vozil, še posebno vrednost imajo stari motorji, čeprav se ne branimo tudi avtomobilov. Kar nekaj čudnega se začne dogajati v naših mislih, ko pridemo  do kakšne starine, ki je namenjena za odpad, ker so lastnikom le v napoto in jih niti ne zanima, kakšna tehnična vrednost se skriva v kakšnem takem vozilu. Tako smo rešili že marsikater zanimivi primerek pred dokončnim uničenjem. Člani kluba obnavljamo vozila v glavnem sami in za to je potrebno kar nekaj vztrajnosti in potrpljenja, ter seveda tudi nekaj tehničnega znanja, da povrnemo vozilo v čimbolj originalno stanje in s tem tudi pripomoremo k  obnovi, varovanju in popularizaciji tehnične kulturne dediščine v Sloveniji. Tako smo ohranili marsikateri primerek naše tehnične dediščine, ter jih restavrirali do te mere, da so posamezni primeri v uporabni funkciji še danes.

Seveda pa je tudi eden od glavnih pomenov društva tudi druženje, tako se sestajamo na rednih sestankih vsakih 14 dni, kjer se pogovarjamo  o svojih projektih.  Redno se tudi udeležujemo raznih srečanj, ki jih organizirajo ostala društva ljubiteljev starodobnih vozil.


SEJEM

V Moto clubu Mak, smo sklenili, da organiziramo vsako prvo nedeljo v mesecu prodajni sejem rezervnih delov in motoristične opreme v Polju pri Vodicah.

VSESLOVENSKA SREČANJA

Vsakoletna vseslovenska srečanja, ki vljučujejo starodobnike, druženje, zabavo, hrano, pijačo in krožna vožnja po lepi okolici.


NOVIČKE

Moto Club Mak prejel Zlati znak Agencije za varnost prometa

by MAK | 8. november, 2017 | Novice
Vodiška občinska društva so prejela Zlati znak Agencije za...
Preberi več

15. vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil Vodice 2017

by MAK | 4. september, 2017 | Novice, Vseslovenska srečanja
Zadnjo soboto v avgustu smo članice in člani Moto...
Preberi več

Vabilo na 15. Vseslovensko srečanje starodobnikov

by MAK | 28. junij, 2017 | Novice
Člani Moto cluba Mak vas vabimo na 15. vseslovensko...
Preberi več