Poročilo 2015

POROČILO O AKTIVNOSTIH KLUBA V LETU 2015

V Polju  smo se srečali,

si res prav vse povedali”

Vsakih 14 dni, ob ponedeljkih, smo se dobivali  v naših klubskih prostorih.  22 rednih in dva izredna sestanka smo imeli, o tem, kaj smo že storili in kaj nas čaka, smo se pogovorili, rojstne dneve članic in članov smo praznovali, eno novo članico in tri člane smo sprejeli v svoje vrste.  Čeprav smo se zmenili, da je udeležba na sestankih za vse obvezna,  se nekateri,( včasih res opravičeno, velikokrat pa ne), izogibajo, kar res ni lepo in ni pošteno do večine, ki se pravil drži.

Sejem bil je živ…..

pravi Anton Aškerc v svoji zgodbi, mi pa, da je res, saj na naš sejem vsako prvo nedeljo v mesecu preko celega leta pride veliko naših prijateljev, zasvojencev z motorji, rez. deli in ostalo  “šaro”, od blizu in daleč. Kupcev in “firbcev” je vedno  kar nekaj, pa še mi, domači, pridemo, tako da je sejem res vedno živ.

Kod si hodil, kje si bil,

kam z motorčkom si se podil?”

Preko celega leta smo se udeleževali ( eni več, drugi manj) srečanj “srarodobnikov”  po vsej Sloveniji. Bili smo:  v Mirni peči, v Murski Soboti,  v Kopru,v Ljubljani (vespa), za 1.maj v Cerkljah, v Pesnici, v Ljutomeru, v Beli krajini,  v Savinjski dolini, v Novi Štifti,  na Štefanovo okrog Šmarne gore. Najbolj “vneti” so, kot vedno, bili Polde, Tone, Lado, Srečo in Sandi, čestitke!!

Na Krasu sem bil, sem jedel in pil,

se še drugač’ veselil…

V juniju smo se za dva dni s svojimi starodobnimi  konjički odpravili na Kras. Pot je bila dolga, za nekatere tudi naporna. Imeli smo se krasno, vreme je bilo čudovito, veliko lepega smo videli in doživeli, vsi smo se srečno vrnili domov.

Avgusta vse v Vodice hiti,

Na Makovem srečanju kup motorjev,  pa še kak avto, brni!!

Že 13. po vrsti  srečanje lastnikov  starodobnih vozil smo organizirali. Kljub krizi in zadnja leta vse manjšemu  zanimanju za taka srečanja, se moramo pohvaliti, da se k nam v Vodice vse ljubiteljice in ljubitelji  starodobnikov  radi vračajo. Vse je bilo tako, da bolje ne bi moglo biti: udeležencev je bilo več kot dovolj, obiskovalcev prireditve dopoldne in popoldne tudi, vreme je bilo lepo, hrane in pijače, predvsem za udeležence, tudi dosti.. Zvečer smo bili navdušeni in zadovoljni vsi,: udeleženci, saj so enoglasno potrdili, da naslednjič zopet pridejo, mi, organizatorji pa tudi, ker nam je še enkrat popolnoma uspelo.

Zvonci šolski že zvonijo,

malčki pa čez cesto se bojijo…

zato  smo  na križiščih, prvi teden v septembru in dva dneva po prvih jesenskih počitnicah, v druščini s policaji in člani DU dežurali tudi Makovci: Polde, Jože, Lado in Jernej. Že vrsto let radi sodelujemo v tej in podobnih akcijah, ki jih vodita in koordinirata šola in občina Vodice.

Zaključek:

Toliko na kratko o tem, kaj se je v našem MAK klubu dogajalo lani. Vse zadane naloge smo uspešno opravili, sigurno smo še kaj pozabili omeniti. Vsem, ki so nam kakorkoli pomagali: sponzorjem, donatorjem, gasilcem iz  Polja, Občini Vodice in  ostalim neimenovanim še enkrat hvala!

Poročilo pripravil Jernej