Poročilo 2017

Poročilo o delu za leto 2017 in okvirni plan aktivnosti kluba za leto 2018

  1. REDNE AKTIVNOSTI:

Sestanki: Vsak drugi ponedeljek, preko celega leta,  smo se dobivali v naših klubskih prostorih. Pogovarjali smo se o že opravljenih aktivnostih, se pogovorili o novih akcijah, nazdravili članicam in članom, ki so praznovali rojstni dan, skratka, pestro je bilo!

Sejmi : Še vedno jih prirejamo, samo enkrat smo ga zaradi izredno slabega vremena odpovedali. Od blizu in daleč prihajajo zanesenjaki, ljubitelji starodobnikov, kupujemo, prodajamo, se zabavamo, prav fino se imamo!

PLAN za 2018: Tudi v letošnjem letu bomo nadaljevali z rednimi sestanki, pa tudi sejmi bodo vsako prvo nedeljo v mesecu!

  1. SODELOVANJE V SKUPNIH AKCIJAH NAŠE, VODIŠKE OBČINE:

Čistilna akcija:  2 članici in 6 članov  se nas je aprila udeležilo čistilne akcije, pridni smo bili, ni kaj!

Varno v šolo:  Standardna, že dobro utečena ekipa v sestavi: Polde, Jože, Lado, Tone in Jernej je tudi v letu 2017 rade volje  prve dni v septembru strumno stala na križiščih in drugih nevarnih točkah, da so naši  najmlajši, otroci in vnuki, varno korakali v šolo in nazaj domov.

Za naš trud in skrb za varnost v prometu smo v oktobru prejeli Zlati znak republiške Agencije za varnost prometa.  Diplome in priznanja sta, nam in ostalim društvom, ki vsa leta sodelujejo v teh akcijah, na kratki slovesnosti, ki sva se je udeležila Polde in Jernej, podelila župan, g. Aco Šuštar in g. Marjan Podgoršek, predsednik sveta za vzgojo in preventivo naše občine.

PLAN za 2018: Veseli nas, da  smo s svojim delom prepoznavni v Vodicah, z veseljem bomo tudi v bodoče prisotni pri vseh dejavnostih naše občine.

  1. “VANDRANJE” PO SVETU IN SLOVENIJI:

Stuttgart:  14 pogumnih (13 članov in en gost), se nas je v marcu odpravilo na dvodnevni izlet v Nemčijo. Na sejmu smo bili in prelep Mercedesov muzej smo do potankosti “raziskali”. Poučno in čudovito je bilo.

Bela krajina: Vsako poletje se s svojimi starodobniki odpravimo na dvodnevni izlet. Lani (2017) smo se preko Kočevja, Gotenice, Kočevske reke in Osilnice srečno pripeljali do Kolpe. 12 članic in članov nas je bilo, pa še 2 gostji smo vzeli s sabo. Smo dobro jedli, odlično vince pili, se krasno imeli in naslednji dan veselo do doma “pribrzeli”.

PLAN za 2018: Nekaj navdušencev je bilo že letos na sejmu v Augsburgu, povedali so, da je bilo lepo, ostali še zbiramo korajžo, ni še prepozno, se bomo že priključili drugič!  S starodobnimi motorčki, Vojc in Zdravko pa z avtomobiloma, se bomo tudi letos odpravili nekam po Sloveniji. Kam, še ne vemo, zbiramo predloge!

  1. SREČANJA STARODOBNIKOV PO SLOVENIJI:

Naši člani , včasih več, zadnje čase, na žalost, manj, so se udeleževali srečanj lastnikov starodobnikov po Sloveniji. Bili so v Kopru, v Gornji Radgoni, na Škofljici, v Naklem, v Stari Gori (2 krat),v Lučah in Slovenski Bistrici. Na sv. Štefana dan pa smo vse pogumneže že tradicionalno pričakali in pogostili mi, Makovci, v Polju.

PLAN za 2018: Že malo oguljena obljuba, pa vendarle:  Veseli smo, da na naša srečanja od blizu in daleč pride veliko  starih prijateljev, vedno rečemo, da moramo tudi mi bolj pridno k njim, pa nam nekako ne “rata”. Poboljšajmo se!

  1. PETNAJSTO SREČANJE LASTNIKOV STARODOBNIH VOZIL VODICE 2017:

Zadnjo soboto v avgustu smo že petnajstič organizirali Vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil. To je prireditev, ki nam vsako leto vzame največ časa, dela in skrbi. Po zaključku, ko se spočijemo, ko uredimo misli in račune, si enoglasno rečemo, da se je splačalo, saj je bil ves trud bogato poplačan. Tudi po zadnjem, lanskoletnem srečanju je bilo tako! Čisto na kratko, da ne naštevam suhoparnih statističnih številk: Rekorda po številu udeležencev sicer nismo dosegli, bilo pa nas je res veliko, lepo sončno vreme smo imeli cel dan. Panoramska vožnja, s postanki, do Kranja in nazaj v Polje, je potekala brez težav, razstava starodobnikov v Polju je bila prava paša za oči, druženje po uradnem zaključku pa izredno prijetno.

PLAN za 2018: Čeprav nas do avgusta čaka še veliko drugih, lepih dogodkov, se v mislih že pripravljamo na naše, že šestnajsto po vrsti Vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil Vodice 2018. Potrudili se bomo, da bo vsem, obiskovalcem in nam, organizatorjem, ostalo v najlepšem spominu.

ZAKLJUČEK:

Toliko o našem delu v lanskem letu in načrtom za letos. Kar nekaj smo lani naredili, tudi letos nas še veliko čaka, če sem kaj pozabil omeniti, se opravičujem. Preberite poročilo, na letnem občnem zboru bo priložnost za vse vaše pripombe in predloge.

 

Poročilo pripravil Jernej, v Vodicah, 8. februarja 2018

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.