Poročilo 2016

POROČILO O AKTIVNOSTIH KLUBA V LETU 2016

Vsa leta, odkar pišem letna poročila za naš klub, so ta napisana po  istem, suhoparnem naštevanju vsega, kar se je dogajalo v preteklem letu. Lahko bi samo zamenjal datume, delo bi bilo hitro opravljeno, površen bralec verjetno še opazil ne bi, da bere kako staro letno poročilo!

Tokrat sem si vzel malo več časa in vam bom o vsem, kar se je, v pravkar končanem letu, dobrega, koristnega in zabavnega pri nas zgodilo, poročal na malo drugačen , s številkami podkrepljen način:

REDNE DEJAVNOSTI:

27 sestankov : Vsak drugi ponedeljek smo se zbrali, se pogovorili o vsem, kar smo že in kar bomo še počeli, se poveselili ob rojstnih dnevih naših članic in članov, itd.

10 sejmov stare opreme,motorjev,  rez. delov in ostale “šare” smo organizirali (dvakrat smo zaradi slabega vremena “štrajkali”).

8 nas je čistilo okolico Polja in Repenj v okviru občinske čistilne akcije.

7dni v začetku septembra smo, kakor vsako leto ob začetku pouka, pomagali našim najmlajšim varno priti v šolo in domov, (Joža, Tone, Lado in Jernej – pohvaljeni!).

UDELEŽBA NA SREČANJIH PO SLOVENIJI, OGLED SEJMOV:

8 srečanj starodobnikov po Sloveniji smo se udeležili, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti izredno malo, na žalost.

2 sejma starodobnikov so si, najbolj vneti med nami, ogledali v minulem letu (v Nemčiji in na Škofljici).

VSAKOLETNI DVODNEVNI IZLET S STARODOBNIMI LEPOTCI:

15 se nas je v maju odpravilo na Bloke,(z devetimi motorji, tremi avtomobili in spremljevalnim kombijem). Skoraj 200 km smo sem ter tja prevozili, marsikaj lepega videli in doživeli, skratka, super je bilo!

DVODNEVNI AVTOBUSNI IZLET:

24 popotnikov (15 makovcev in 9 gostov) je v izvrstni organizaciji Kompasa dva dneva občudovalo lepote Sarajeva in starodavnega Mostarja. Res je bilo lepo, vsem, ki iz takih ali drugačnih razlogov niste šli zraven, je lahko krepko žal!

VSAKOLETNO SREČANJE LASTNIKOV STARODOBNIH VOZIL VODICE 2016:

153 voznikov, 52 sovoznikov, s  84 avtomobili, 63 motorji, 1 traktorjem, 2 starodobnima gasilskima voziloma, se je podalo na 75 km dolgo panoramsko vožnjo (kakor vedno, zadnjo soboto v avgustu).  Prireditev je v celoti, po mnenju in pohvalah naših zvestih udeležencev,kot vseh 13 do sedaj, uspela. (Koliko smo pojedli in, seveda, popili, pa statističnih podatkov za tole letno poročilo, na žalost, nimamo!!!).

Poleg naštetega se je v našem klubu preko celega leta2016 gotovo še marsikaj zanimivega dogajalo, da poročilo ne bo predolgo, naj bo dovolj naštevanja, za konec samo še nekaj o članstvu:

25 članic in članov šteje naš, po številu, majhen klub. V letu 2016 sta naše vrste »okrepila« Romana in Marko, tako da nas v leto 2017  »štarta« 27.

Vsi se še kar redno udeležujemo sestankov, delovnih akcij in izletov, skratka, živimo s klubom. Na žalost so med nami tudi taki člani (res v manjšini), ki v vsem letu ne najdejo ali nočejo najti časa, da bi se nam vsaj včasih pridružili. Malo za hec predlagam, da nam dostavijo vsaj svojo sliko, da jih ne pozabimo!

Toliko z moje strani, hvala za pozornost!

S pisanjem se je trudil Jernej, v Vodicah,  12. Februarja 2017.