Poročilo o delu kluba v letu 2021 in okvirni plan aktivnosti za leto 2022

Izredno turbulentno, in če hočete, žalostno, je bilo lansko leto. Korone in vseh tegob, povezanih z epidemijo ni in ni hotelo biti konec, ena omejitev je sledila drugi, maske so bile obvezne, potem zopet ne, Hojs in Krek sta nam nekajkrat prepovedala druženja, ukrepe delno sprostila, pa »vajo« zopet ponovila, in tako dalje v nedogled….

Zaradi vsega naštetega so bile vse planirane aktivnosti našega MOTO MAK KLUBA močno okrnjene ali onemogočene, zato bo tudi poročilo za leto 2021 drugačno, kot prejšnja leta, ko smo poročilo razdelili na posamezne akcije in aktivnosti od januarja pa vse do decembra.

Že dolga leta vsak dan v svoj koledar zapisujem vse, kar se je tisti dan zanimivega zgodilo, vestno sem seveda beležil tudi vse, kar se je dogajalo v zvezi z našim klubom. Če sem na karkoli pozabil, me prosim, ko tole poročilo do konca preberemo, na to opozorite, obljubim, da ne bom zameril. No, pa začnimo:

2. februarja nas je, na žalost, zapustil Jože, ustanovni član kluba, večni dobrovoljček in hudomušnež, prava maskota našega kluba.

6. februarja smo se polnoštevilno od našega Jožeta poslovili na Vodiškem pokopališču, vedno bo ostal v naših srcih in spominu!

17. maja – redni sestanek ( v spomin na Jožeta)

31. maja – redni sestanek (Milan pogostitev za r.d.)

4. junija – pri Alešu v Cerkljah za 50 r.d.

28. junija – redni sestanek (Marinka pogost. )

12. julija – redni sestanek ( Nimr pogost)

26. julija -redni sestanek (Lidija pogost.)

4., 5., 6, 19. avgusta (pa še kdaj vmes) se je Matjaž vse nove, (predvsem po srcu mlade), članice in še mojega vnučka za povrh, trudil in mučil naučiti, kako se varno prevažati s svojimi motorčki, hvala mu za vso potrpežljivost!

9. avgust – redni sestanek (Anzl pogost.)

24. avgust – redni sestanek (Srečo pogost.)

25., 26., 27., 28. avgust -priprave in izvedba prireditve ob odprtju prenovljenih cest v Polju.

1., 2., 3. september – akcija Varno v šolo in domov.

6. september – redni sestanek (Sonja pogost.)

SEJMI RABLJENE OPREME, REZ. DELOV IN OSTALE »ŠARE« so bili več ali manj preko celega leta vsako prvo nedeljo v mesecu, zabeležil sem samo tista dva, ko sva bila s prijateljem Tonetom dežurna, se že kesam, ker ostalih nisem »zacahnal«!!

Toliko z moje strani, zavedam se, da poročilo ni popolno, saj se je klub omejitvam še marsikaj zanimivega dogajalo, ko me ni bilo zraven. Zaradi izredno kratkega roka za pripravo tega pisanja nisem utegnil o vsem povprašati Marinke ali Matjaža, pa bomo zato na občnem zboru k poročilu kaj dodali.

OKVIRNI PLAN ZA LETO 2022

Epidemiji, na žalost, še vedno ni videti konca, zadnje tedne pa se je, zaradi še večje grožnje, nesmiselne, krvave vojne v Ukrajini, pomaknila na drugo mesto vseh naših skrbi. Nič kaj rožnato leto 2022 se nam ne obeta. Uživajte, dokler lahko, nas je malo cinično nagovarjal uradni govorec vlade, Kacin. Pregovor pa pravi, da upanje umira zadnje, zato se kljub grožnjam, z optimizmom pripravljamo na naše dejavnosti v letošnjem letu. Prvi redni sestanek je že za nami, sejmi so zopet vsako prvo nedeljo v mesecu. Tudi izlet z avtobusom pripravljamo, ostale akcije bomo načrtovali sproti, o vsem se bomo pogovorili danes na občnem zboru, čakamo na vaše ideje in predloge!

Hvala, ker ste me poslušali do konca, v pozdrav vam maha Jernej, ki je tole kratko poročilo »skup spravil«.

Vodice/Polje, 13. marca 2022.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.