10. Vseslovensko srečanje starodobnih vozil 25. 08. 2012

Zadnjo soboto v avgustu smo ( v okviru praznovanj Občine Vodice) organizirali že 10. Vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil. Deset let tudi že mineva, odkar smo ustanovili naš klub, zato se »spodobi in je pravično«, da smo oba jubileja svečano proslavili.
V soboto, 25. avgusta nam je šlo res vse kot po maslu. Tisti »zgoraj« so nas imeli radi, vreme je bilo prelepo, s soncem in pravo poletno vročino. Že od zgodnjega jutra so se udeleženci zbirali v Polju pred gasilskim domom in na ogled postavili svoja starodobna vozila. Organizatorji smo poskrbeli za zajtrk, saj naši motoristični prijatelji iz cele Slovenije na pot do Vodic krenejo že v zgodnjih jutranjih urah. Po opravljenih formalnostih (prijavnice za srečanje itd.), je vse zbrane najprej nagovoril naš predsednik, g. Matjaž Kuhta in vse udeležence seznanil s potekom panoramske vožnje, svečani del otvoritve srečanja pa smo z največjim veseljem »prepustili« našemu županu, g. Francu Acu Šuštarju.
Malo po deseti uri dopoldne se je velika kolona starodobnih motorjev, prikoličarjev, avtomobilov, jeepov, (tudi kak star traktor in gasilski starodobnik se je znašel vmes), podala preko dela Vodiške občine, mimo Komende in Zaloga do spodnje postaje žičnice Krvavec. V odprtem starodobnem avtomobilu sta se na pot podala tudi naša gosta, g. župan in soproga (cel dan sta bila z nami – upamo, da sta bila zadovoljna in da še prideta).
Krvavec je bil prav posebno doživetje, saj so se prvič v zgodovini vseslovenskih srečanj udeleženci razen s svojimi »ljubljenčki« popeljali tudi z gondolsko, za povrh pa še s štirisedežno žičnico. Pri »Rozki« smo poskrbeli za okrepčilo in se po kratkem postanku, polni prelepih vtisov, spustili nazaj v dolino. V Velesovem smo se ustavili še v Kantini in si privoščili toplo malico in pijačo. Preko Šenčurja, Trboj, Smlednika, Tacna, Skaručne in Vodic smo se malo po četrti uri popoldne vrnili na »kraj zločina« v Polje. Tu smo poskrbeli za kosilo vsem udeležencem, vsem našim redarjem in ostalim obiskovalcem. Na veliko veselje (predvsem moških) udeležencev je za popestritev s svojim nastopom poskrbela pevka Tanja Žagar, do poznih večernih ur pa so harmonike »raztegovali« mladenka in mladeniča iz Skaručne. Po mnenju vseh, ki smo bili tam, je bilo zelo prijetno. Če niste bili zraven, vam je lahko žal, nič pa ni zamujeno, drugo leto se nam lahko pridružite!
Za popestritev še malo statistike: Lastniki starodobnikov so bili iz 29 klubov iz cele Slovenije, od Prekmurja, Štajerske, Dolenjske, Primorske, Gorenjske, največ pa jih je bilo iz Škofljice. Vsa leta na naša srečanja pride tudi par pravih zanesenjakov iz Nemčije in Avstrije, pravijo, da je v Vodicah« super«,veseli smo jih, saj se lahko pohvalimo, da organiziramo mednarodno srečanje. Vseh udeležencev je bilo nekaj več kot 200, pripeljali so se s 96 avtomobili, 87 motorji, 5 prikoličarji itd. V te številke niso šteti člani našega kluba, pa tudi ne naši redarji-varnostniki, ki so bili prav tako udeleženi v tej dolgi koloni vozil.

Čisto na koncu, da članek ne bo predolg: Iskrena zahvala vsem, ki ste nam kakor koli pomagali, da je naše srečanje in praznovanje 10. obletnice res lepo uspelo, po vrsti: Občini Vodice, še posebej g. županu, vsem donatorjem, ki so nam pomagali ali denarno ali z dobitki za srečelov, prijaznim gasilcem iz Polja, vsem puncam, ki so se trudile pri srečelovu in vsem ostalim, če smo jih nehote pozabili omeniti.
Hvala za pozornost, lepo jesen vsem!

Članice in člani moto kluba MAK