13. vseslovensko srečanje starodobnikov Vodice 2015

Trinajst naj bi že od nekdaj bila nesrečna številka, za nas v Moto klubu MAK pa si od letos upamo trditi, da to ne velja. Zadnjo soboto v avgustu smo namreč organizirali že trinajsto vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil, vse pa nam je, kljub vraževernemu datumu, “šlo kot po maslu”. Vzemite si, drage bralke in bralci, trenutek časa, da vam povemo, da je bilo res tako.


Organiziranje tako velike prireditve, ki vsako leto popestri zanimiva dogajanja ob prazniku naše Vodiške občine, nam vzame ogromno časa in energije. Začrtati moramo traso za panoramsko vožnjo starodobnikov, zadostiti birokratskim zahtevam vseh možnih uradov, da nam končno “požegnajo” to srečanje, urediti prireditveni prostor, poskrbeti za hrano, pijačo, pripraviti srečelov (da z izkupičkom vsaj delno pokrivamo stroške),pa še bi lahko naštevali…
Ko je končno prišla ta naša sobota, smo bili za ves trud, za vse skrbi, bogato poplačani: Vreme je bilo prekrasno, sončno, pravo poletno. Že od ranega jutra so se na prireditvenem prostoru, ob gasilskem domu v Polju pri Vodicah, zbirali naši prijatelji, ljubitelji starodobnikov iz vse Slovenije. Rekordno število smo jih našteli: 167 voznikov s 57 sovozniki se je našega srečanja udeležilo, prišli so iz 30 sorodnih klubov, pripeljali na “ogled” in vozili so 85 lepo obnovljenih avtomobilov, 79 starodobnih motorjev, tudi trije prikoličarji so bili vmes. Takih srečanj, kot je naše, je preko celega leta po Sloveniji kar nekaj, s tako velikim številom udeležencev pa se ne more pohvaliti nihče. Veseli smo tega in hvaležni vsem , ki se v Vodice vsako leto radi vračajo.
Za udeležence smo pripravili zajtrk, med tem časom so si obiskovalci ogledovali lepo razvrščena starodobna vozila, za dobro razpoloženje je poskrbela Vodiška godba, zaplesale so plesalke in plesalci Plesnega mesta. Ob desetih smo se, po vseh otvoritvenih ceremonijah, podali na 77 km dolgo panoramsko vožnjo po vaseh naše, Vodiške, in okoliških občin. Najprej smo se ustavili v Zbiljah, udeležencem postregli s prigrizkom in osvežilno pijačo in po dobri uri nadaljevali pot preko Podreče, Dragočajne, Trboj, Vokla, Šenčurja do naše naslednje postaje pri Kantini v Velesovem. Tu smo se okrepčali s pasuljem, z mrzlo pijačo in v hladni senčici, kot dobri, stari znanci, prijetno kramljali.
Velesovo – Olševek –Hotemaže – Visoko – Luže – Cerklje: Vse te prelepe Gorenjske vasi smo obiskali med vandranjem do naše naslednje postaje Pod Jenkovo lipo. Pica je bila dobra, mrzlo pivce odlično, potem pa zopet veselo pot pod noge (pod kolesa starodobnikov pravzaprav)!!
Brez nezgod, šofer, srečno pot, prepevajo naši Avseniki, mi smo se prav zares brez vsake nezgode preko Zaloga, Cerkljanske Dobrave, Komende in Lahovč, pripeljali do naših Vodic. Pokukali smo še v Bukovico in Utik in se ob štirih popoldne vrnili na prireditveni prostor v Polju.
Veselo in prijetno je bilo tudi na zaključku našega tokratnega srečanja. Postregli smo s kosilom, razdelili pokale in priznanja, se vsem udeležencem še enkrat zahvalili za udeležbo, jim zaželeli srečno pot domov, z željo, da se ob letu osorej zopet vidimo!
Ko smo ostali sami “domači”, se pravi, članice in člani Moto kluba MAK, smo še ves večer in naslednje dopoldne garali, pospravljali, vračali sposojeno opremo in obujali spomine na pravkar minulo srečanje. Seveda, tudi račune smo urejali, zato bi radi to priliko izkoristili za zahvalo vsem našim zvestim sponzorjem, ki ste nam z denarjem ali dobitki pomagali, da nam je tudi tokrat uspelo. Poimensko vas naštevali ne bomo, da ne bi koga nenamerno izpustili, zato vsem, ki ste nam kakorkoli priskočili na pomoč, še enkrat naša iskrena zahvala !!
Veliko smo vam, drage bralke in bralci, imeli povedati. Če ste zdržali do konca, hvala za pozornost, lepe jesenske dni vam želimo vsi iz Moto kluba MAK.
Članek napisal Jernej, 8. Septembra 2015.

alex60_photos's 13 srecanje Vodice 2015 album on Photobucket