15. vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil Vodice 2017

Zadnjo soboto v avgustu smo članice in člani Moto kluba MAK izvedli že petnajstič (15), srečanje “starodobnikov” v Vodicah. Vsi, ki se vedno radi vračate k nam, že veste, kako je bilo tudi letos lepo, ostalim pa bomo to na kratko povedali:

Že od ranega jutra so se  v naši “bazi” v Polju pri Vodicah zbirali ljubitelji starodobnih konjičkov iz cele Slovenije. Organizatorji smo poskrbeli za prijave udeležencev, pripravili okusen zajtrk za vse, obiskovalci prireditve pa so občudovali prelepe primerke starodobnih vozil. Veliko se nas je zbralo, čudovito je bilo, za še boljše razpoloženje je dopoldne skrbel najprej DJ, nato pa še Vodiška godba.

Po opravljenih uvodnih ceremonijah in pozdravnem govoru našega župana, smo se podali na 67 km dolgo panoramsko vožnjo. V lepi, dolgi koloni smo se iz Polja preko Repenj, Zapog, Smlednika in Trboj pripeljali do Kranja. Pri Prešernovemu spomeniku v centru mesta smo za vse udeležence pripravili okrepčilo, vmes pa smo si pod vodstvom vodnikov ogledali znamenite Kranjske rove.

Po dveurnem postanku smo pot nadaljevali čez idilične Gorenjske vasice ( Kokrica – Mlaka – Tenetiše – Trstenik – zg. Bela – Preddvor –Tupaliče – Olševek), do naše naslednje postaje v Velesovu. Tu so nam v Kantini prijazni gostitelji postregli  s toplim obrokom in mrzlo pijačo, udeleženci pa so vmes sodelovali v nagradni igri za pršut. Po dobri uri in pol postanka, smo mimo Češnjevka, Cerkelj, Pšenične police in  Lahovč  srečno “privandrali” do Vodic. Še lepe vasice naše občine, Bukovico, Utik, Koseze in Šinkov turn smo “obiskali” in se točno ob štirih popodne vrnili na “kraj zločina” v Polje.

Za vse udeležence, povabljene goste in ostale obiskovalce smo pripravili kosilo, ohladili in postregli pijačo. Vmes smo razdelili pokale, posebej nagradili lastnike najlepših in najstarejših starodobnikov, pohvalili udeležence, ki so se lepo oblekli – letniku svojega jeklenega konjička primerno.

Še prav posebno pa smo se vsi, še posebno “old boysi”  (po domače, stari dečki), razveselili pogleda na prelepa dekleta in dame v Pin Up stilu, ki so se na lepih motorjih, na in v starododnih avtomobilih, na “ogled” postavile številnim, poklicnim in amaterskim fotografom. Ja,ja, res so se nam spočile oči!

Zdaj pa, malo zares, malo  za hec, še nekaj statistike:

  • okrog 240 prijavljenih udeležencev smo našteli,
  • od tega je bilo 172 voznikov (ostali so bili prijavljeni sovozniki),
  • z 91 starodobnimi avtomobili in 78 motorji so se vozili, še prikoličarji, jeepi in kak gasilski avto je bil zraven.

Podatka, koliko goriva so vsa ta vozila porabila, na žalost, nimamo. O tem, koliko smo vsi skupaj, udeleženci in organizatorji, preko celega dne in pozno v noč, spili, (vroče je bilo!!!), statistika ne pove nič, pa tudi treba ni, saj je šlo izključno za vodo in malinovec, kajne?

Za konec: Tisti, ki ste bili tudi tokrat zraven in ste bili zadovoljni z nami, povejte to naprej, če imate kako pripombo, povejte samo nam, potrudili se bomo, da tudi to napakico drugo leto odpravimo!

Hvala za pozornost, lepo, prijetno jesen vam želimo  vsi iz Moto kluba MAK


VIDEO:

En odgovor na “15. vseslovensko srečanje lastnikov starodobnih vozil Vodice 2017”

  1. Sem zelo vesel in zadovoljen, ko vidim, da iz leta v leto nadgrajujete ta dogodek, ki bo po moje kmalu postal osrednja prireditev na sceni starodobnikov. Spoznal sem dogodek preko Markota Hrena, ki s svojimi idejami in znanjem ter njegovimi damami da mocan pridih dogodku. Le tako naprej

    Postar Stef

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.